Waarom START TO WINE?

Nog een wijnblog?

Ja, nog een wijnblog! De afgelopen jaren hebben heel wat uitstekende bloggers in de lage landen hun pen ter zijde gelegd. En dus is START TO WINE een bescheiden bijdrage om de leemte enigszins op te vullen. Niet dat er geen goede bloggers meer zijn, maar ik waag een poging om een eigen accentje te leggen.

Over START TO WINE

Het doel van starttowine.be is  wegwijs maken, inspiratie geven, helderheid verschaffen en soms ook mythes doorprikken. Niet gebonden aan een wijnhandel, importeur of producent, onstaan de artikels vanuit mijn persoonlijke indrukken en ervaringen met wijn en alles wat daarbij komt kijken. Want wijn is een opstap naar zoveel andere mooie dingen des levens: cultuur, geschiedenis, reizen, gastronomie en vooral vriendschap.

Over mezelf

De wijnmicrobe kreeg me te pakken ergens in het begin van het nieuwe millennium. Met dank aan Frank Van der Auwera en zijn laagdrempelige wijngidsen, een klassieker ondertussen. Na enkele jaren snuffelen werd het in 2008 tijd voor het echte werk: een cursus sommelier bij Syntra. In 2011 kwam daar als kers op de taart een kort traject aan de Wijnuniversiteit van Suze-La-Rousse (FR) bovenop.

Wijn is nog steeds geen beroep, wel een stevige hobby. Ik proef graag in clubjes als de Wino’s en de Vrienden van de Riesling. En sinds enkele jaren geef ik ook wijnproefcursussen voor het Cultureel Centrum in Diest.

portret_bert_2016_uitsnede
Bert Vandenbosch
bert@starttowine.be